22 Eylül 2018
  • Samsun25°C
  • Ankara26°C
  • İstanbul27°C

BAMYA KIZARTMASI

Filiz Yeni

25 Temmuz 2018 Çarşamba 14:31

Merhabalar bugün sizlere değişik fakat bir o kadar da lezzetli tarif sunacağım, şimdiden afiyet olsun.

 

                                  

         

 4- KİŞİLİK

 

Malzemeler;

 

  1. 1 Kilo ayıklanmış Bamya,
  2. 4 Adet orta boy Domates,
  3. 2 Diş Sarımsak,
  4. 2 Su bardağı Sıvı Yağ,
  5. 2 Tutam Tuz,
  6. 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ,

Sevdiğiniz baharatları dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

 

Yapılışı;

 

Bamyaları yıkayalım sonra suyunu iyice süzerek suyunu çekmesini sağlayalım. 2 su bardağı sıvı yağı tavaya dökelim kızgın yağ içerisine suyunu iyice süzdüğümüz bamyaları kızartmaya başlayalım.

Diğer taraftan da sosu hazırlamaya başlayalım;

Kabuklarını soyduğumuz domatesleri bir kabın içerisine rendeleyelim sarımsakları da rendeledikten sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağı derin bir tavaya koyup yağ ısınınca rendelenmiş domates ve sarımsağı içerisine dökelim soteleyelim pişince içerisine dilediğimiz baharatları ve tuzu ilave edip ocaktan alalım.

Diğer tarafta kızaran bamyaları oval bir tabağa alıp üzerine domates ve sarımsaklı sosumuzu boca edelim, arzuya göre sosa kıymada koyabilirsiniz.

 

Bamya kızartmasının yanında cacık sunarsanız güzel bir fikir olabilir.

 

                                            CACIK

 

4-KİŞİLİK

 

Malzemeler;

 

  1. 1 lt Ayran,
  2. 3 Adet salatalık,
  3. 1 Diş sarımsak,
  4. 1 Tutam kuru Nane,

Yapılışı;

 

Salatalıklar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir içerisine rendelediğimiz 1 diş sarımsağı ilave ettikten sonra koyu kıvamlı ayran malzemeyle karıştırılır servis yaparken üzerine kuru nane serpilir, şimdiden afiyet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.